Обладнання для спортивних майданчиків, яке встановлене при будівництві, багато в чому визначає і термін служби цих майданчиків. Безумовно основним є якість підготовки основи та укладання покриття. Однак погодьтеся, навряд чи покриття довго збережеться (як би добре воно не було спочатку покладено), якщо на майданчику немає надійного огородження. Якщо через кілька місяців експлуатації, паркан перетворюється на решето з прутами секцій, що стирчать на всі боки, то привабливість всього майданчика в цілому відразу падає. Те саме стосується і футбольних воріт. Розбиті, з порваною сіткою, вони моментально підривають рейтинг майданчика.

Тому багато років займаючись будівництвом спортивних майданчиків під ключ, ми навчилися (багато в чому і на своїх помилках) самостійно виготовляти якісне спортивне обладнання.

Ограждение спортивной площадки.

  Огорожа для спортивних майданчиків – це такий тип огорожі, конструкція якого розрахована на постійні сильні удари футбольного м’яча. Встановлювати його рекомендується насамперед саме на футбольних майданчиках.

Будь-який спортивний майданчик починається з огорожі. Мало просто позначити їм територію гри. Огорожа спортивного майданчика має бути насамперед ударостійкою. Вона постійно зазнає сильних ударів м’яча. Наша огорожа SPORO виготовлена ​​саме з таким розрахунком. Головна її відмінність і особливість у тому, що всі з’єднання між вертикальними і горизонтальними елементами секцій, передусім, механічні, а чи не зварні. Точкове зварювання в місцях перетину лише посилює їхню міцність і запобігає вібрації. Завдяки цьому секції огорожі на порядок стійкіші до сильних ударів м’яча.

Обладнання для спортивних майданчиків
Ограждение спортивной площадки

Футбольні ворота.

   Далі футбольні ворота. Вони суцільнозварні. Усі з’єднання труб зварені в заводських умовах з подальшою обробкою зварювальних швів. Завдяки цьому ворота мають високу міцність та стійкість до ударів м’яча будь-якої сили. Ще одна особливість наших воріт – це спосіб кріплення сітки. Для цього використовуються спеціальні планки, які кріпляться до штанг, перекладини та наземної частини воріт. Так фіксується кожен осередок по всьому периметру сітки. Ворота комплектуються сіткою, виготовленою з капронового шнура діаметром 4,5 мм та осередком 40 х 40 мм, що значно збільшує термін її служби.

Обладнання для спортивних майданчиків
Футбольні ворота

Баскетбольні стійки.

  Баскетбольні стійки також є повністю металевими. Сама стійка виготовлена ​​з профільної труби 120 х 120 х 3 мм. Монтаж стійки на баскетбольному майданчику провадиться на попередньо забетоновану заставну за допомогою болтів. При виробництві баскетбольна стійка проходить піскоструминну обробку та фарбується полімерно-порошковим способом. Кронштейн для кріплення щита виготовлений із профільної труби 100 х 100 х 3 мм. Завдяки спеціальній системі кріплення, кронштейн можна фіксувати на стійкі на різних висотах, тим самим регулюючи висоту від поверхні майданчика до кільця від 2,5 м до 3,05 м.

Обладнання для спортивних майданчиків
Баскетбольна стійка

Волейбольні стійки універсальні.

  Тепер про стійки для волейболу. Особливість волейбольних універсальних стійок для ігрової сітки полягає в тому, що вони дозволяють вішати на полі різні сітки на різних рівнях. Для цього на стійках передбачено спеціальний кронштейн, що пересувається по всій висоті стійки. У цей кронштейн вмонтовано кріплення для троса, на якому висить сітка, а також спеціальний механізм натягу цього троса. У самих стійках заздалегідь передбачені точки фіксації кронштейна на різних висотах відповідно до правил та вимог різних спортивних ігор. Так, висота  сітки для гри у волейбол для чоловіків становить 2,43 м, для жінок – 2,24 м. Висота сітки в бадмінтоні становить 1,55 м, для тенісу 1,07 м.

Обладнання для спортивних майданчиків
Волейбольні стійки універсальні

Тенісний стіл для вулиці.

  Тенісний стіл для вулиці часто може стати корисним доповненням до повноцінного спортивного майданчика. Не вимагаючи багато місця, цей вид спорту приваблює додаткових відвідувачів до загальної спортивної зони. Цей тенісний стіл вуличний повністю металевий. Завдяки порошковому фарбуванню та своїй конструкції кріплення, стіл не боїться ні примх погоди, ні дурості вандалів.

Тенісний стіл для вулиці
Теннисный стол для улицы

Резюме.

  Отже, якісне обладнання спортивних майданчиків існує. Важливо при його виборі звертати увагу не тільки на ціну, а й на конструкцію, матеріали, що використовуються для виготовлення, кріплення та фарбування. І тоді кошти, витрачені один раз на будівництво майданчика та якісне обладнання для спортивних майданчиків, втіляться у відповідний термін служби. Головне пам’ятати-«Дешева рибка-погана юшка»